Lams Schenkel

Lams Schenkel 
Prijs p/s: € 5,95
Aantal

   


Lamsschenkels komen van het bovenste deel van de lamsbout, in Schotland “shank” genoemd. De combinatie van vlees, been en merg maakt het vlees uitermate geschikt om soep van te trekken. Maar het kan ook perfect gebruikt worden om stoofgerechten van te maken.
Het veelvuldig gebruik van de poten zorgt er voor dat er aardig wat collageen ontstaat, dit zorgt ervoor dat het vlees smeuïg blijft na de garing. Het been bevat veel smaakstoffen die bij het koken langzaam tevoorschijn komen. De schenkel kan uitstekend gebruikt worden om bouillon van te trekken, het collageen in de schenkel zorgt namelijk voor een binding in de bouillon of soep.
 
Het bekendste gerecht waar de schenkels zich goed voor lenen is de Italiaanse ossobuco. De lamsschenkels stooft u ruim twee uur in de pan of in de oven met verse groenten.
In Schotland wordt het vlees vooral gebruikt om een lamsragout van te maken en als extra smaakmaker wordt er dan voor rode of witte wijn gekozen.


Aanbevolen producten

Klanten die dit product hebben gekocht, kochten ook de volgende producten:

Bestsellers

Lams Carré per stuk

Lams Carré per stuk
Onze prijs: € 4,25
Lams Schenkel

Lams Schenkel
Onze prijs: € 5,95
Lams t- Bone

Lams t- Bone
Onze prijs: € 1,85